Zoeken
Categorieën

Wemekamp Groothandel en RVS

Klik op de afbeelding voor een vergrootte weergave

Veel van onze artikelen zijn gemaakt van kwaliteitsvolle RVS. RVS heeft een strakke uitstraling, is corrosie werend en is 100% recyclebaar en daarmee goed voor het milieu en maatschappelijk verantwoord.

Wat veel mensen niet weten is dat RVS niet staat voor Roest Vrij Staal maar voor Roest Vast Staal. Een groot missverstand is dat RVS niet roest. Maar waarbij er op gewoon staal/ijzer een rood-bruine roest ontstaat en deze het aantast en verzwakt, maakt de roest op RVS het staal juist sterker.

Staal mag RVS genoemd worden als het niet meer dan 1,2% koolstof (C) en minimaal ongeveer 11% chroom (Cr) bevat. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het staal roestvast is. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden.

Vaak wordt geopperd dat de RVS uitvoering een dure optie is. Maar dit is niet geheel waar. Waarbij niet RVS producten die in weer en wind staan al snel worden aangetast en er niet fraai meer zullen uitzien en uiteindelijk moeten worden vervangen. Hebben onze RVS producten een veel langere levensduur.

Wel is er een misvatting op RVS. Veel mensen denken dat dit onderhoudsvrij is. Echter is dit niet helemaal waar. Zelfs de beste materialen hebben onderhoud nodig om ze er constant als nieuw uit te laten zien. RVS moet zeker wel worden schoongemaakt en onderhouden, anders kan er wel degelijk roest optreden op uw RVS artikel. Wanneer u niet regelmatig uw RVS artikel schoonmaakt zal er een vuilafzetting op het RVS ontstaan. Dit kan zich uiteindelijk om zetten tot roest. Maak dus uw RVS artikel regelmatig even schoon met een simpel sopje met lauw water.